Biciklistički klub Sljeme tijekom tjedna i vikendom organizira treninge i rekreativne biciklističke vožnje sa unaprijed dogovorenim rutama. Član kluba može postati svaki državljanin Republike Hrvatske kao i strani državljanin uz predočenje valjanosti službenog dokumenta (osobna iskaznica i putovnica). Rad Kluba je javan. Klub je član Hrvatskog biciklističkog saveza (HBS)  i Zagrebačkog biciklističkog saveza (ZBS).

Kontaktirajte nas za bilo kakav upit o klubu, licenciranju (natjecateljska, rekreativna ili dužnosnička licenca) biciklističkom treningu, biciklističkoj odjeći ili terminima održavanja treninga. Kao klub aktivno sudjelujemo i na edukaciji i projektima naobrazbe osoba u sklopu programa trenera biciklizma u organizaciji Hrvatske olimpijske akademije (HOA) – Hrvatski olimpijski odbor te edukaciji Nacionalnih A i B sudaca u organizaciji nacionalnog saveza.

Fokusirani smo na ciljeve i djelatnosti kluba koje uključuju razvitak cestovnog i brdskog biciklizma u Republici Hrvatskoj, organiziranje i provedbu treninga, natjecanja i rekreativne aktivnosti članova kluba te poduku i promocija biciklizma djece i mladeži na području grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Sa vizijom dodatne profesionalnosti i vremenu usmjerenom prema polaznicima grupnih programa aktivno surađujemo sa Fitnes učilištem – vodećom ustanovom za obrazovanje kadrova u fitnesu. Tijekom godine naša trenerska iskustva i kompetenciju posvetili smo vođenjem polaznika grupnih kardio spinning programa u dvorani  ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u adidas Sports Studio Zagreb na lokaciji Ilica 21 / 3. kat, 10000 Zagreb te popularnom MoFit-u teretani i fitness centru na lokaciji Selska 81, (Zorkovačka ulica 6), 10000 Zagreb.

Klub djeluje na području Republike Hrvatske. Biciklistički klub Sljeme je neprofitna pravna osoba, osnovana u prosincu 2012., a svoju pravnu osobnost steče upisom u Registar udruga Republike Hrvatske pri nadležnom tijelu državne uprave. Klub se upisuje i u Registar športskih djelatnosti pri nadležnom tijelu. Klub zastupaju predsjednik, dopresjednik i tajnik kluba